En biologs syn på hur kroppen minns och hur vi kan förändra dessa minnen

Kroppsbaserade minnen i form av känslor, förnimmelser, bildminnen, spänningar, smärtor, rörelser, impulser till rörelser, hörselminnen, lukt- och smakminnen, kroppshållning mm bildar underlag för EFT PLUS – vårt kroppsorienterade arbetssätt. Användbart för allt från komplexa föreställningar vi lever under, tankar vi har till såväl trauman som framgång och relationer med andra. Allt är möjligt att arbeta med då man gör det kroppsbaserat.

I videon nedan från en EFT nivå 2 kurs i Stockholm, september 2012, där Annika kom i kontakt med ett minne från en trafikolycka via tanken på doften från krockkudden. Väcktes till liv då Kjell berättade hur kroppen minns.

Från Annika skickat tio dagar efter filmningen:
Jag vet att det är jag som sitter där, men jag ser ut och låter som mina fastrar gjorde. Jag har sett och lyssnat och kommer ihåg vad jag tänkte men känslan är borta.

Efteråt kände jag mig rörligare i kroppen än på länge, har räknat med att det var ålderstecken innan. Blev så rörlig att jag gick loss med sekatören och kniven i trädgården och drog på mig en irritation i en tumsena, så jag har haft tid att tänka en vecka.
Hösthälsningar från Annika

Föredrag väcker till liv doftminnen från trafikolycka

“En biologs syn på hur kroppen minns och hur vi kan förändra dessa minnen” spelades in under en EFT nivå 2 kurs i Stockholm i september 2012