EFT på Traumadagen 2012

Föreläsning om EFT på Traumadagen den 3 dec 2012 i Stockholm.

Dela gärna med dig av denna info så att de som är intresserade av att delta denna dag blir informerade.
Program se  Spår A kl 16-16.40
Spår A EFT – Emotional Freedom Techniques™EFT utvecklades av en amerikansk ingenjör, Gary Craig, som insåg dess potential, mångsidighet och kraftfullhet. Soldater med PTSD som använde EFT, skildrat i en dokumentärfilm, visar den snabba och skonsamma effekten av EFT. Smärtor, fobier, alkoholmissbruk, våldstendenser och PTSD diagnoser minskar kraftigt  eller upphör efter 6 – 15 sessioner i grupp och individuellt. Vid naturkatastrofer, krig och etniska rensningar har EFT visat sig vara en suverän ”barfotaläkarmetod” som trots sin enkelhet används med stor framgång såväl direkt som flera år senare. EFT lugnar amygdala och ger en kraftfull stressreducering som minskar kortisolnivån och ger därmed goda förutsättningar att integrera den traumatiska händelsen. Whiplash, fibromyalgi mfl tillstånd som korrelerar till trauman svarar väl på EFT. Mindful Tapping kan läras på några minuter och användas i vardagen.
Föreläsare: Kjell Forsberg, internationell EFT & Energipsykologi Trainer, MSc, fd läkemedelsforskare i farmakologi