Amerikansk tidningsartikel om PTSD som stämmer till eftertanke

Låt oss hoppas att tidningsartiklar som denna (länkad nedan) når allt fler som lider av PTSD. I artikeln redogörs för de olika behandlingsalternativ som amerikanska krigsveteraner med PTSD erbjuds. Det finns ju hjälp menar skribenten. TFT / EFT  och energipsykologin startade cirka 1980 och utvecklingen gick starkt framåt under 1990 talet.

Artikeln är skriven av en krigsveteran som själv lidit av PTSD. Det finns många i Sverige som har PTSD och de har samma svårigheter som i USA att få hjälp. De behandlingar som är godkända av Socialstyrelsen inkluderar inte de mest effektiva metoderna med undantag av EMDR (som blev godkänd först 2011?) Men å andra sidan är det för få som är kunniga i EMDR för att täcka behovet. EMDR kan dessutom inte användas på egen hand vilket till exempel EFT kan.

Researching the Effectivity of Emotional Freedom Technique On Combat Post Traumatic Stress Disorder/Trauma
Tom Porpiglia, MS, LMHC for Salem-News.com

http://salem-news.com/articles/july222011/ptsd-eft-tp.php