EFT Sweden

Fri från trauma utan psykoterapi

Vi antar att många anställda inom räddningsorganisationer, poliser, Röda Korset med flera  råkar ut för obehagligheter i större utsträckning än vad allmänheten gör. Vi antar också att dessa organisationer inte är informerade om att det finns effektiva metoder för även den värsta formen av stress.

Obehagliga minnen som ”sätter sig” gör så via ett biologiskt svar som heter freeze. De två andra sätten att svara på stress har nog i stort sett alla kunskap om. De heter kamp respektive flykt. De är svar som kan vara en del av lösningen på stressande situationer men som du vet fungerar kamp-flykt svaret  inte så bra i det moderna samhället med den typ av stress som är vanligast.

Vore det inte för freeze svaret så hade stressen varit ett mindre problem. När en händelse fryses i nervsystemet, närmare bestämt i amygdala i känslohjärnan så kvarstår den tills man använder en effektiv metod för att lösa den. Det behöver idag inte ta år av psykoterapi för att släppa dessa händelser ur nervsystemet.

Däremot behövs effektiva metoder med rätt verkningssätt för att nå in i amygdala och släcka obehagskänslor från exempelvis trauman. Då tar det minuter till timmar att och det behövs ingen psykoterapi.

Om du liksom många andra som får höra talas om detta tvivlar så förstår jag dig. Ta gärna en titt på utdrag ur en amerikansk dokumentärfilm om hur EFT på 10-15 timmar gör soldater som lider av PTSD fria från det helvete detta innebär. EFT for Wartime Trauma

Det bästa av allt har vi sparat till sist.

Vi lär ut hur man befriar sig från hemska minnen. Utan att prata om dem!

Så att livet kan återgå till vad det var innan ….. hände.

Kommentera